“Τρίζουν” καρέκλες από τον σαρωτικό ανασχηματισμό

Σαρωτικό ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι “τρίζουν” πολλές καρέκλες στην κυβέρνηση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργικός σχεδιασμός προβλέπει ο Νοέμβριος να ξεκινήσει με νέο υπουργικό συμβούλιο, κάτι που αυτόματα θέτει όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς στην… πρίζα.

Το περίφημο μπλοκάκι του Άκη Σκέρτσου, αλλά και του πρωθυπουργού, με τις αξιολογήσεις όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου κρίνει τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερα κοινοβουλευτικά στελέχη.

Λόγω της κλιμακούμενης έντασης με την Τουρκία αλλά και των θετικών χειρισμών του, αμετακίνητος θεωρείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πέραν αυτών των δυο όλοι οι άλλοι θεωρούνται υποψήφιοι προς αποχώρηση ή μετακίνηση.

Οι “φευγάτοι”

Στην κατηγορία των φευγάτων φαίνεται πως ανήκει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ετοιμάζεται να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο που κρατά σήμερα. Υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της στο θέμα των καταλήψεων αλλά και των τεράστιων μασκών που δόθηκαν στους μαθητές.

Σε δύσκολη θέση φέρεται να βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τελευταία φαίνεται να τα έχει “τσουγκρίσει” με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, γεγονός που τον κατατάσσει στους υπό μετακίνηση.  

Θέμα φαίνεται πως υπάρχει και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είδε τις αρμοδιότητες του να ψαλιδίζονται μετά την τοποθέτηση αναπληρωτή υπουργού που λειτουργεί ως τοποτηρητής.

Εκτός υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να βρεθεί και η Λίνα Μενδώνη πληρώνοντας τις παλινωδίες στο θέμα της τήρησης των μέτρων στο χώρο του θεάματος.

Όσον αφορά στον Γιάννη Βρούτση, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες τον κατατάσσουν και αυτόν στη λίστα των υπό μετακίνηση υπουργών, με το όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει δίπλα στο όνομα του Βασίλη Κικίλια.  Η μετακίνησή του από το υπουργείο Υγείας φημολογείται εδώ και καιρό, η πανδημία όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια, αν και το όνομα του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη ακούγεται εσχάτως για τη θέση του υπουργού Υγείας.  

Loading