Το υπουργείο Οικονομικών απαντά στην κοινή δήλωση Αχτσιόγλου,Παπανάτσιου και Αλεξιάδη

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την κοινή δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου και των αναπληρωτών τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνας Παπανάτσιου και Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει «Ο Τομέας Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε για αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, φαίνεται ότι αγνοεί την αλήθεια και την πραγματικότητα.Γιατί πολύ απλά, η εμφανιζόμενη ως αύξηση των ληξιπρόθεσμων τον Μάιο οφείλεται στην αναστολή πληρωμών και στις παρατάσεις εξόφλησης οφειλών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία».

Όπως συμπληρώνει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του «επιχειρήσεις, επαγγελματίες και πολίτες που κάνουν χρήση αυτού του ουσιαστικού μέτρου στήριξης, το γνωρίζουν πολύ καλά. Οι μόνοι που προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν, είναι τα στελέχη του Τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που επιλεκτικά χρησιμοποιεί και διαστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν και μια άλλη πτυχή. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το νέο ληξιπρόθεσμο 5μήνου 2021 είναι, εξαιρουμένου του 5μήνου 2020 (για το οποίο είχαν παραταθεί οι χρόνοι λήξης των προθεσμιών εξόφλησης οφειλών), το χαμηλότερο των τελευταίων έξι ετών, και συγκεκριμένα από το 2016».

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιούργησε το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των 120 δόσεων και με δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης αυτής με όλα τα ευεργετήματά της, όπως η αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, ενώ δημιούργησε και ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές της περιόδου της πανδημίας. Από εκεί και πέρα, όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διαθέσει, μέχρι σήμερα, 41 δισ. ευρώ για να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους, αλλά και όσους άλλους έχουν πραγματική ανάγκη, με μέτρα όπως:

   § τη μείωση των μισθωμάτων και την αποζημίωση των εκμισθωτών (φυσικών και νομικών προσώπων),

   § τους επτά κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,

   § την αποζημίωση ειδικού σκοπού,

 § την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού,

   § το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών,

   § τη μείωση του ΦΠΑ σε πολλαπλά προϊόντα και υπηρεσίες,

   § διαδοχικές παρατάσεις αποπληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, και

   § διαδοχικές παρατάσεις αποπληρωμής των αξιογράφων των πληττόμενων επιχειρήσεων».

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη που -παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας- προχώρησε και συνεχίζει να προχωρά σε μειώσεις φόρων, όπως είναι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% στο 9%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% κ.ά. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επέβαλε 29 φόρους και ακολούθησε μια πολιτική ακραίας υπερφορολόγησης όλων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να παραπλανά και να κάνει το άσπρο-μαύρο. Όμως, δεν πείθει κανέναν, δεν μπορεί να παραπλανήσει κανέναν. Αναφέρονται στην αύξηση των οφειλών των πολιτών αυτοί που στα χρόνια διακυβέρνησής τους εκτόξευσαν τις οφειλές των πολιτών από τα 75 δισ. στα 105 δισ. ευρώ. Είναι δεδομένη η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε επενδύσει στην καταστροφή και βλέπει τις προσδοκίες του αυτές να διαψεύδονται καθημερινά.Η χώρα έχει κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το χθες, με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Δείτε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στον κ. Σκυλακάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading