Ρωμανός: «Πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα αυτό του Πολάκη»

«Όποτε στριμώχνεται ο κ. Τσίπρας βγάζει το πραγματικό του πρόσωπο που είναι το πρόσωπο του Πολάκη» δήλωσε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι και τους «αρμούς εξουσίας».

Και πρόσθεσε πως «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί μας κυβέρνησαν για 4 χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ όταν μας κουνάνε το δάκτυλο επί παντός και επιστητού».

Όπως είπε ο κ. Ρωμανός το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής είναι «να συνεχίσει και να καταφέρει αυτά που δεν κατάφερε η πρώτη φορά Αριστερά, δηλαδή τον έλεγχο όλων των εξουσιών. Η Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία ούτως ή άλλως ελέγχονται από την κυβέρνηση η μόνη που δεν ελέγχεται είναι η Δικαιοσύνη την οποία πήγαν να ελέγξουν με όλα αυτά τα ανατριχιαστικά που αποκαλύπτονται και τα ΜΜΕ ήταν το πρόταγμα της τότε κυβέρνησης που το είχαν κάνει και σημαία. Με τον γελοίο διαγωνισμό που είχαν κλείσει ανθρώπους σε σπίτι big brother. Αυτό που μας είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι μετά από ηλεκτρονικές διαδικασίες, από κείμενα αυτοκριτικής κατέληξαν πως αυτό είναι το πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να καταφέρουν την επόμενη φορά».

Όσον αφορά στο «πάγωμα» της επίταξης χώρων στα νησιά που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είπε πως έγινε «για να μην υπάρχει το επιχείρημα στις τοπικές κοινωνίες ότι πάνω που είχαμε μία συνάντηση εν αναμονή τους φέραμε επι τετελεσμένου. Όποτε το παγώσαμε για να συνεχιστεί ο διάλογος».

Ο κ. Ρωμανός είπε πως ο έλεγχος των ΜΚΟ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μία από τις στρατηγικές μεταναστευτικής μας πολιτικής. «Ακούμε fake news ότι η ρύθμιση ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ , αυτά είναι γελοιότητες και αηδίες  γιατί επι ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε μία προσπάθεια καταγραφής η οποία δεν είχε καμία ποινή για όποιον δεν καταγραφόταν και φυσικά δεν κατέγραφε και δεν ταυτοποιούσε κανέναν. Τώρα υπάρχει ένα μητρώο που αν δεν καταγραφούν τους απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται στα νησιά Και αυτό βοηθάει στη μείωση των ροών και να μπει τάξη στα νησιά» ανέφερε.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης θα αποκτήσει χαρακτήρα επίσημου εγγράφου στις βάσεις δεδομένων του ΟΗΕ τόνισε πως «είναι κάτι τυπικό που δεν συνδέεται σε τίποτα με την αποδοχή από πλευράς του ΟΗΕ ή από οποιουδήποτε μέρους του περιεχομένου της συμφωνίας Λιβύης -Τουρκίας. Δεν έχει καμία διάσταση αναγνώρισης του συμφώνου Λιβύης -Τουρκίας. Η ΕΕ και η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή που πολύ ξεκάθαρα έχουν πει ότι πρόκειται για μία παράνομη συμφωνία».

Τέλος όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας είπε πως στόχος είναι να υπάρξει μετά το τέλος του παρόντος πλαισίου ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash 99,4 ο Νίκος Ρωμανός:

 

Διαβάστε επίσης:

Ν. Μηταράκης: Παγώνουν οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

Loading