Το Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Β. Κικίλιας

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας το «παρών» και στο Νοσοκομείο του νησιού.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του ιδρύματος, σημειώνοντας ότι από την αρχή του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Παράλληλα, ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής, ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στον σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων.

«Η νησιωτικότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα»

Ειδικά, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναφερόμενος στη λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού που δεν αντιμετώπισε κανένα περιστατικό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19, ενώ έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων. Έχει, επίσης, εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid -19. Και έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ με αποτέλεσμα σήμερα, το Νοσοκομείο να διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ – Covid.

Μετά τη συνάντηση του με τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσία ο κ. Κικίλιας δήλωσε με νόημα: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας». Παρών ήταν και ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Δείτε επίσης: Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο Δασικό Φυτώριο Λαγκαδά

Loading