Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ναφτάλι Μπένετ

Με στόχο να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, το Ισραήλ έστειλε 16 πυροσβέστες στη χώρα μας –  Αύριο θα φτάσουν 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Air-Tractor στο πλαίσιο στήριξης και συμπαράστασης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του Ναφτάλι Μπένετ πραγματοποίησαν νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία.  Ο κ Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας προς αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών

Ο κ. Μπένετ από την πλευρά του εξέφρασε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό τις δύσκολες αυτές στιγμές.

Οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν ειδική μνεία στο άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ, κάτι που είναι εμφανές και μέσω της άμεσης επικοινωνίας των δύο πλευρών και της σημαντικής αρωγής εκ μέρους του Ισραήλ προς τη χώρα μας.

Ολοκληρώνοντας, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων των δύο πρωθυπουργών σχετικά με το ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η εκδήλωση πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών σε πολλές χώρες της περιοχής αναδεικνύουν τη μέγιστη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, φαινόμενο για την αντιμετώπιση του οποίου η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις κοινές προσπάθειές της.

Φωτιές: Στο νοσοκομείο 32χρονος Ισραηλινός πυροσβέστης (vid)

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: “Εθνικός στόχος η αναστήλωση της Εύβοιας” (vid)
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading