Θεοδωρικάκος: Εξετάζεται αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικούς χώρους

Τη στήριξη των επαγγελματιών στον κλάδο της εστίασης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, εν όψει της επανέναρξης της λειτουργίας καφέ, μπαρ και εστιατορίων την 1η Ιουνίου του 2020.

Η στήριξη, όπως εξήγησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», θα έχει τη μορφή είτε της παραχώρησης περισσότερων τετραγωνικών για τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, είτε της μείωσης των αντίστοιχων δημοτικών τελών.

«Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους».

Διευκρίνισε πάντως, ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση -καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει επαρκής χώρος για επέκταση.

«Σ’ αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπαρ, καφέ και εστιατόρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, το «άνοιγμα αυτό θα εμπίπτει σε μία σειρά περιορισμών ως προς τον αριθμό των καθήμενων πελατών.

Ενδεικτικά, θα επιτρέπεται η ύπαρξη ενός πελάτη ανά 3 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι παρέες σε κάθε τραπέζι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τον αριθμό των τεσσάρων.

Δείτε ακόμη: Οι κανόνες ασφαλείας για τις μετακινήσεις με ΜΜΜ

Loading