Θεοχάρης: Η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στους τουρίστες

Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τις απόψεις του όσον αφορά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της υβριδικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και το υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα» απευθύνθηκε στις απόψεις που θέτουν τους τουρίστες ως φορείς του ιού. 

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης:”Και θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας παρουσιάσω ορισμένα στατιστικά στοιχεία. Κατά το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου στις πύλες εισόδου της χώρας μας, πραγματοποιήθηκαν 105.609 δειγματοληψίες. Ξέρετε πόσα ήταν τα θετικά κρούσματα; Μόλις 74. Δηλαδή, το ποσοστό θετικότητας είναι 0,07%. Πραγματικά απειροελάχιστο”.

Πρόσθεσε:”Βάσει αυτών των 105.609 δειγματοληψιών διαπιστώσαμε ότι η θετικότητα στα χερσαία σύνορα είναι ακόμη πιο χαμηλή από το γενικό δείκτη, πρακτικά αμελητέα, δηλαδή 0,01%. Στα λιμάνια είναι 0,07% και στα αεροδρόμια 0,09%”.

Αργότερα, τόνισε την σημασία του εμβολιασμού, επικεντρωμένος στον ντόπιο πληθυσμό έναντι των τουριστών: “Διότι η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό. Και ακριβώς γι’ αυτό έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος”.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Κορονoϊός: Εργαστήριο παραγωγής μεταλλάξεων οι ανεμβολίαστοι – Aυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα λύματα (vid)

Loading