Θέμα αρχής και ηθικής για τον Μητσοτάκη η εξάντληση της τετραετίας

Η εξάντληση της τετραετίας είναι θέμα αρχής και ηθικής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός φρόντισε να «κόψει» ο ίδιος τον βήχα στους συνεργάτες του που εισηγούνται στις συναντήσεις εργασίας να ζητήσει το φθινόπωρο ανανέωση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Οι υπέρμαχοι της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη εκτιμούν ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να αποτελέσει το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, εστιάζοντας στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.  

Ο πρωθυπουργός, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ξανακούσει ανάλογη εισήγηση, τονίζοντας πως δεν είναι τακτικιστής και δεν θα γίνει «Τσίπρας». Έδωσε, μάλιστα, έμφαση στην αναγκαιότητα το πολιτικό σύστημα να ανακτήσει την αξιοπιστία του και να «κερδίσει» ξανά τους πολίτες.

Κόντρα στις σχετικές εισηγήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι εκείνο που προέχει είναι η σωστή διαχείριση της πανδημίας. Για αυτό επαναλαμβάνει προς όλους ότι είναι πολύ σημαντικό που προωθείται το ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ, το οποίο αποδεικνύει ότι τη στιγμή που θα ταξιδεύουν δεν νοσούν.

Αυτό θα αποτελεί «διαβατήριο» για την πιο ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και ασφαλώς θα λειτουργήσει ως κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα του τουρισμού που τόσο ενδιαφέρει την εθνική μας οικονομία.

Η δικαίωση για το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Η προσοχή στρέφεται και στην άρση των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών των εμβολίων,  με κυβερνητικούς αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα μόνο μέρος της λύσης ενός εξαιρετικά σύνθετου προβλήματος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ίδιους, «το βασικό ζητούμενο σήμερα είναι πώς θα επιτρέψουμε, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, να παραχθούν περισσότερα εμβόλια και επίσης αυτά τα εμβόλια να εξαχθούν ανεμπόδιστα στις χώρες που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Οι ειδικές αναφορές του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για την πρόοδο των εμβολιασμών στην Ελλάδα, μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι μια επιβράβευση του ελληνικού προγράμματος «Ελευθερία».

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως σταδιακά και χάρη στον εμβολιασμό, μπορούμε να αρχίσουμε να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι απέναντι σε αυτή την πανδημία και σε αυτό που η Ευρώπη και όλος ο κόσμος έχουν υποστεί.

Παράλληλα, όμως είναι μια έμπρακτη αναγνώριση της γρήγορης πορείας των εμβολιασμών στη χώρα μας, της καλά σχεδιασμένης Επιχείρησης «Ελευθερία», της άψογης οργάνωσης και της μεγάλης ανταπόκρισης που υπάρχει από τους Έλληνες πολίτες.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης επιβάλλει «σιωπητήριο» στους τεχνοκράτες συνεργάτες του

Loading