Τσίπρας: «Θα πετύχουμε όπου απέτυχαν οι άλλοι»

«Θα πετύχουμε όπου απέτυχαν οι προηγούμενοι» είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει στο κείμενό του ότι έπειτα από 8 χρόνια μνημονιακής επιτροπείας η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση. Τονίζει δε πως η πορεία της οικονομίας μας δημιουργεί τόσο τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή «έξοδο» από τα μνημόνια, όσο και για να διαμορφωθούν οι καλύτερες συνθήκες για την επόμενη ημέρα.

«Αρχίζει να διαφαίνεται ότι τελικά αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του, σημειώνοντας ότι απολύτως κρίσιμη παράμετρος είναι η ρύθμιση του χρέους, καθώς θα επιτρέψει στη χώρα να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στις μέρες που ζήσαμε από το 2010.

Τσίπρας: Πρόσφορο πεδίο πολιτικής και ταξικής πάλης η Ε.Ε.

Αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται ότι “θα πετύχουμε όπου απέτυχαν οι προηγούμενοι”, κάνει ειδική αναφορά στη σχέση του με την Ε.Ε. παρατηρώντας ότι  αποτελεί σήμερα το πιο πρόσφορο πεδίο της πάλης, ταξικής και πολιτικής. «Η εμπειρία μας από την προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης σε περίοδο μνημονικών καταναγκασμών είναι πιο πλούσια. Γνωρίζουμε καλά το κόστος. Τώρα όμως αρχίζουμε να μαθαίνουμε τα οφέλη» συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Το νέο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η έξοδος από τα μνημόνια, και άρα η διεύρυνση των βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση πολιτικής, παράγει πλέον μία πολύ σημαντική επίπτωση στην εσωτερική πολιτική της χώρας: Καθιστά σαφέστερες τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Loading