Θ. Καράογλου: Σε νέα εποχή η Θεσσαλονίκη μετά τη γνωμοδότηση του ΣτΕ για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Τη μεγάλη του ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για το μέλλον της Θεσσαλονίκης εκφράζει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Ο κ. Καράογλου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Σήμερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας άναψε το πράσινο φως ώστε στη Θεσσαλονίκη να δημιουργηθεί ένα νέο τοπόσημο το οποίο θα συνδυάζει εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας και ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου. Είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη, διότι ανοίγει ο δρόμος ώστε το 2026 να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του θεσμού της ΔΕΘ στις νέες εγκαταστάσεις.

Η ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως αναμορφώνει ριζικά την εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα της προσδίδει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο νέος χώρος θα αποτελέσει πυλώνα προόδου για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζει τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή, η οποία θα συνοδεύεται από οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ για την τοπική οικονομία. Σήμερα η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα και μαζί της γυρίζει σελίδα και ο ιστορικός θεσμός της ΔΕΘ».

Δείτε επίσης: Καράογλου: “Σημαντική η ανάσα ελευθερίας, αλλά να μην οδηγήσει σε πισωγύρισμα”

Loading