Τάνια Κιουμουρτζίδου: «Ένας διαφορετικός πόλεμος σε περίοδο ειρήνης» – Κουράγιο Ελλάδα μου

Ο μεγάλος Αϊνστάιν είχε πει αρκετά χρόνια πριν, σχεδόν προφητικά πως «Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα». Εννοώντας πως κατά τη διάρκεια του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, η ανθρώπινη μανία και το μίσος θα είναι τόσο μεγάλα που θα αφανίσουν σχεδόν τα πάντα.

Και δεν είχε καθόλου άδικο, αφού αν και επίσημα δεν ζούμε παγκόσμιο πόλεμο, ωστόσο βλέπουμε πως σταθερά και με απόλυτη «επιτυχία» οδεύουμε προς τον μεταξύ μας αφανισμό. Το ακόμη χειρότερο είναι πως τούτες τις ημέρες ζούμε έναν πολύ διαφορετικό «παγκόσμιο πόλεμο…» όχι με όπλα και συγκρούσεις στρατευμάτων, αλλά με τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλα τα πλάτη της γης.

Ειδικά η πολύπαθη Ελλάδα μας ζει πολύ θλιβερές καταστάσεις, σίγουρα όχι πρωτόγνωρες αφού και στο παρελθόν τις έχουμε ξαναζήσει. Οι αλλεπάλληλες και συνεχόμενες νέες εστίες σε στρατηγικά σημεία της Ελλάδας, δημιουργούν την αίσθηση πως δεν μιλάμε για τυχαία γεγονότα αλλά για έναν πολύ ύπουλο και ακήρυχτο πόλεμο σε ειρηνική περίοδο και σε βάρος της πατρίδας μας. Με σκοπούς και στόχους που ίσως φανούν στο κοντινό ή μακρινό μέλλον…


Νιώθω πίκρα, θλίψη και απογοήτευση για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Τελικά ήμαστε άγρια θηρία εμείς οι άνθρωποι. Πολύ άγρια. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς το γκρεμό. Και την εξήγηση τη δίνει πάλι ο Αϊνστάιν : «Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να ζεις, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό αλλά από εξαιτίας εκείνων που βλέπουν και δεν κάνουν κάτι…»

Ωστόσο εμείς οι Έλληνες πάντα ήμασταν μαθημενοι στα δύσκολα και πάντα τα καταφέρνουμε..

Κουράγιο Ελλάδα μου…

Δείτε επίσης: Πατούλης: Χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα – Ενεργοποιείται το 1110 για τους πολίτες με αναπνευστικά

Loading