ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος πήγε με ποιον στο μπρα ντε φερ Τσίπρα-Τσακαλώτου

Ακόμα κι ο συνήθως ήρεμος Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πυρ και μανία χθες Πέμπτη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την κοινή συνεδρίαση του «πρωινού καφέ» και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αφορμή, βεβαίως, αποτέλεσε το άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών με το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε απέναντι στο χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που απόδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορείται το Politic, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί προβοκάτσια από την πλευρά Τσακαλώτου την επίμαχη ανάρτηση σε μια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται στα σκοινιά για πολλούς λόγους κι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δίπλα στην κοινωνία, όπως ο κ. Τσίπρας στην Καρδίτσα τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως στην Αριστερά ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται δημοσίως την άποψή του, ακόμα κι αν έρχεται σε κόντρα με την αντίστοιχη της ηγεσίας, ενώ ο επίσης ριγμένος από τον πρόσφατο εσωκομματικό ανασχηματισμό Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως παράκεντρα του διαδικτύου δημιουργούν πρόβλημα στο κόμμα.

Συγκροτείται Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, δεν ήταν μόνος του στην αυστηρή κριτική που άσκησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και συντονιστή του Οικονομικού Κύκλου.

Τον ακολούθησαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Νίκος Παππάς στους ίδιους τόνους, ενώ ο Νίκος Μπίστης στάθηκε περισσότερο σε όσα είπε η Θεοδώρα Τζάκρη περί απάτριδος και διεθνιστή Μητσοτάκη.

Όπως κι αν έχει, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκριθεί η πρόταση Τσίπρα για συγκρότηση Επιτροπής Δεοντολογίας την οποία θα αποτελούν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Όλγα Γεροβασίλη κι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Loading