ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας βρήκε τη χρυσή τομή στη σκιώδη κυβέρνησή του

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με δημοσιεύματα που τον θέλουν να περιθωριοποιεί αυτούς με τους οποίους κυβέρνησε, επιχείρησε με τον ανασχηματισμό των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με τη σκιώδη κυβέρνησή του, να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην επιτυχημένη εμπειρία και την ενθουσιώδη νιότη και το κατάφερε με μαθηματική ακρίβεια.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Από τον κατάλογο των τομεαρχών και των αναπληρωτών τους θα διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, όπως επισημαίνουν στο Politic συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι είναι ίδιος ο αριθμός (22-22) όσων διετέλεσαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου τη χρονική περίοδο 2015- 2019 με εκείνους που είχαν μείνει στην απέξω ή δεν ήταν καν βουλευτές τότε.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευνοημένοι, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τον Κώστα Ζαχαριάδη, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον νέο γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλο, και παραγκωνισμένοι, όπως κυρίως ο Πάνος Σκουρλέτης κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.   

Πολλαπλά μηνύματα σε Πολάκη

Μπορεί, εξάλλου, η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών και της ΝΔ να μην υπερψήφισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για μηνύσεις κι αγωγές που έχει καταθέσει σε βάρος του ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, αλλά και δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία.

Αυτή η αποχή αποδίδεται και στο ότι ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών για ζητήματα διαφάνειας έχει ενοχλήσει με την επιθετική συμπεριφορά του κι αρκετούς στην αξιωματική αντιπολίτευση οι οποίοι δεν ταυτίζονται με το ύφος του και με σόου όπως η αναπαραγωγή τραγουδιού του Στέλιου Καζαντζίδη από το βήμα της Ολομέλειας.

Κάποιοι από αυτούς του βουλευτές, μάλιστα, βρήκαν πάτημα από την ουσιαστική υποβάθμιση του κ. Πολάκη στο νέο σχήμα των τομεαρχών προκειμένου να εκφράσουν μέσω της αποχής τους πιο εύκολα τη γνώμη τους για τον πρώην υπουργό, η οποία ενδεχομένως να ταυτίζεται με εκείνη και του κ. Τσίπρα.

Loading