ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας προτείνει επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου

«Η χώρα μπαίνει σε μια χρονική περίοδο πρωτοφανούς ανασφάλειας.

Ο φετινός Σεπτέμβρης βρίσκει κάθε ελληνική οικογένεια να αγωνιά με την έξαρση της πανδημίας, με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ασφαλή πρωτόκολλα, με τα οικονομικά αδιέξοδα που διογκώνονται, με τη μείωση του εισοδήματος, την εκτίναξη των χρεών, την ανεργία, την αβεβαιότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως πληροφορείται το Politic, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ανασφάλεια που προκαλεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η έντονη ανησυχία ακόμη και για πολεμικό επεισόδιο.

Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο κινείται δίχως πυξίδα και στρατηγική, αλλά και με πρωτοφανή ανικανότητα.

Μόνο μέλημα έχει την ωραιοποίηση, την απόκρυψη, το ψέμα, την πολιτική απάτη με τη συνδρομή βέβαια ενός πρωτοφανούς στρατού αδρά χρηματοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό, όμως, έχει κοντά ποδάρια όσο τα κοινωνικά αδιέξοδα θα διογκώνονται.

Και ιδιαίτερα όσο οι επιλογές της κυβέρνησης θα είναι βαθιά συντηρητικές και ακραία ταξικές.

Όσο θα είναι οι επιλογές της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, του κοινωνικού κανιβαλισμού, του εργασιακού μεσαίωνα.

Απέναντι σε αυτή τη νέα συνθήκη έχουμε ιστορική ευθύνη να μην χάσουμε την επαφή με τη κοινωνία και τις ανάγκες της.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η διαδικασία προετοιμασίας του συνεδρίου, που έχουμε εξαγγείλει ως συνέδριο τομής και συνέχειας για τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό μας σε μαζικό δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, ανακόπηκε απότομα από την πανδημία και αυτό μας στοίχισε.

Προσδοκούσαμε και προσδοκούμε σε μια πλατιά και συμμετοχική διαδικασία, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας αυτό δεν μας το επιτρέπουν.

Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων λένε ότι οι επόμενοι μήνες πιθανώς θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας συνεδρίου με φυσική παρουσία.

Και ένα συνέδριο χωρίς φυσική παρουσία, δεν μπορεί να δώσει την ώθηση που επιθυμούμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρότεινε την αναβολή του συνεδρίου μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες να επιτρέψουν τη διεξαγωγή του και, ταυτόχρονα, να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος:

Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή

– «Να προχωρήσουμε διαδικτυακά στη διενέργεια του διεθνούς συνεδρίου για την εμπειρία της αριστερής διακυβέρνησης.

Να προχωρήσουμε διαδικτυακά στη συζήτηση και έγκριση από την ΚΕΑ του προγράμματός μας.

Να συνεχίσουμε την εγγραφή νέων μελών και την ανασυγκρότηση των οργανώσεών μας.

Και να προχωρήσουμε σε ευρύ ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων για να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε τη συλλογική μας παρουσία και λειτουργία.

Προτείνω, συνεπώς, στη νέα αυτή φάση να αναλάβει τη θέση του γραμματέα της ΚΕ ο σύντροφος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης να αναλάβει την ευθύνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Και, βεβαίως, στη συνέχεια να προχωρήσουμε και σε άλλες αλλαγές που αφορούν τόσο στους κοινοβουλευτικούς τομείς ευθύνης όσο και στο κόμμα.

Γι’ αυτό προτείνω να συγκληθεί την ερχόμενη Κυριακή η ΚΕ για να  συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά, καθώς βεβαίως και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», κατάληξε ο κ. Τσίπρας.

Γ.Σ.

Loading