ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας πέρασε ό,τι ήθελε χωρίς να ανοίξει μύτη

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, μετά από την αντίστοιχη ατμόσφαιρα στην Πολιτική Γραμματεία, και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με απόλυτη ομοφωνία για την τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ως γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και την επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Συνεργάτες, μάλιστα, του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν στο Politic πως όποιος έλεγε πριν ένα μήνα πως οι δύο αυτές επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περνούσαν χωρίς να ανοίξει μύτη θα τον εκλάμβαναν για τρελό, σαφές δείγμα της διαφορετικής, πιο συντροφικής ατμόσφαιρας που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Κουμουνδούρου, αλλά και της αδιαμφισβήτητης ηγεσίας Τσίπρα.

Δεν λείπουν, πάντως, οι διαδικαστικές δυσκολίες, όπως για το πού θα διεξαχθεί η Κ.Ε. της Κυριακής κι αυτό γιατί τα 150 μέλη της δεν μπορούν, λόγω των μέτρων ασφαλείας του ΕΟΔΥ για τον κορονοΐό, να συγκεντρωθούν σε κλειστό χώρο ξενοδοχείου (απαγόρευεται η συγκέντρωση άνω των 50 ατόμων).

Αναζητούνται μεγαλύτεροι χώροι, όπως στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου έλαβε χώρα η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Ιουνίου κι ενδεχομένως να επιλεγεί και τώρα.

Μια άλλη λύση είναι τα μέλη να μοιραστούν σε δύο αίθουσες, πάντως από την Κουμουνδούρου μας διαβεβαιώνουν ότι η Κ.Ε. με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα λάβει χώρα την Κυριακή.

Τις επόμενες ημέρες ο ανασχηματισμός

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως πέρα από το διεθνές συνέδριο για την αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΑ, η οποία άλλωστε αριθμεί περί τα 700 μέλη και είναι πολύ δύσκολο να γίνει διά ζώσης.

Σε σχέση με τον εσωκομματικό ανασχηματισμό, στον οποίο συναίνεσε και το Π.Σ., θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά δεν θα λάβει το δραματικό τόνο των τηλεφωνημάτων Τσίπρα στους νέους τομεάρχες ωσάν να ήταν ακόμα πρωθυπουργός, όπως έχει γραφεί σε ορισμένες ιστοσελίδες.

Loading