ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης υιοθετεί το δόγμα Τραμπ»

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να υιοθετήσει το αποκαλούμενο «δόγμα Τραμπ», καθ’ υπόδειξη του στενού του συνεργάτη και μάστορα της επικοινωνίας Τάκη Θεοδωρικάκου.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Σύμφωνα με αυτό και με πρότυπο τη στρατηγική του προέδρου των ΗΠΑ, οτιδήποτε κι αν φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και προσωπικώς τον πρωθυπουργό θα καταγγέλλεται ως «fake news».

Όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό έπραξε κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα όταν αποκάλεσε «fake news» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν το «θράσος» να αναπαράξουν δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων του εξωτερικού, όπως οι New York Times και οι Financial Times, που κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

«Καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση»

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απαντούν, μέσω του Politic, στην κυβέρνηση αλλά και στην εσωκομματική αντιπολίτευση πως δεν είναι δυνατό την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορείται- το είχε διαπράξει προ μηνών ο Στέλιος Πέτσας– ως Δούρειος Ίππος της Τουρκίας και για το πρόσφατο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών κι από τους «53+» πως ρέπει προς εθνολαϊκιστική στάση στα ελληνοτουρκικά.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, σημειώνουν πως δεν καταγράφηκε ιδιαίτερη διαφοροποίηση στη διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Δευτέρα για τη στάση του κόμματος στη σημερινή (Τετάρτη) ψηφοφορία για την κύρωση των συμβάσεων ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

«Σε καμία περίπτωση, μάλιστα, δεν προκλήθηκε ένταση, ιδίως από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», προσθέτουν.  

Loading