ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα πήγαινε σε εκλογές το Μάρτιο

Στο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρώς υπόψη την πληροφόρηση που έχουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκηρύξει εκλογές!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Οι πηγές τους, μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Politik, τους λένε πως ο πρωθυπουργός θα είχε ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και το στήσιμο καλπών το Μάρτιο, αν δεν είχε προηγηθεί το ποδοσφαιρικό κάζο που είχε φέρει εναντίον του τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Ολυμπιακό.

Αυτός, άλλωστε, θεωρείται κι ο βασικότερος λόγος που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στον πάγο και θα είχε απολυθεί αν κάτι τέτοιο δεν δυσκόλευε ακόμα περισσότερο επικοινωνιακά την κυβέρνηση.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, θα αναζητήσουν άλλοθι στο προσφυγικό ή στα ελληνοτουρκικά για να προκηρύξουν εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα κι επομένως ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει, επιτέλους για τον ίδιο, να φτιάξει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που να ομνύει στο όνομά του.

Κι αυτό γιατί σήμερα αρκετά μέλη της πίνουν νερό στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο, πάντοτε με βάση την ίδια πληροφόρηση που έχουν, στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως προετοιμάζεται να διασπάσει ξανά τη ΝΔ με αφορμή είτε το προσφυγικό είτε πιθανή παραπομπή στη Χάγη των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Διατείνονται, μάλιστα, πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη έτοιμο κόμμα.

«Στείλε με στο Ειδικό Δικαστήριο»

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, στην ομιλία του το Σάββατο στην Αθήνα, να καλέσει προσωπικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου- Novartis.

Θα υποστηρίξει, μάλιστα, πως είναι ο κ. Σαμαράς αυτός που ωθεί, μέσω και των δημόσιων δηλώσεων του Άδωνι Γεωργιάδη, τον πρωθυπουργό να βάλει στο κάδρο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, σημειώνουν πως «λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του», αφού στην περίπτωση συμπερίληψής του στο έργο της προκαταρκτικής επιτροπής το μόνο που θα καταφέρει η ΝΔ θα είναι να συσπειρώσει στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου της χώρας γύρω από τον κ. Τσίπρα.

Loading