ΣΥΡΙΖΑ: Η «προοδευτική παράταξη» casus belli

Το ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα για επίσημη προσθήκη στην ονομασία του κόμματος 17 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που συναντήθηκαν μαζί του το βράδυ της Τρίτης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν στη χρησιμοποίηση του επιθέτου «προοδευτικός», μολονότι την ίδια ώρα αρκετοί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τον αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας λόγω σύνδεσής του με το ΠΑΣΟΚ, ιδίως αν το σύνολο της προσθήκης είναι «προοδευτική παράταξη».

Σε μία τέτοια περίπτωση, διαμηνύουν στο Politik, είναι βέβαιο ότι θα κατατεθεί κι άλλη πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου και θα οδηγηθούμε σε δεσμευτικό εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 5 και 6 Απριλίου.

Οι περισσότερες πληροφορίες, πάντως, συγκλίνουν στο ότι ο κ. Τσίπρας θα προτείνει μία ενωτική προσθήκη και γιατί φοβάται εκλογικό αιφνιδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι και θέλει να κατεβεί στη μάχη με το κόμμα του να μην έχει προηγουμένως διασπαστεί.

Σε σχέση με το προσφυγικό, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως είναι μεγάλο σφάλμα της κυβέρνησης που επιτάσσει περιουσίες νησιωτών την ώρα που δεν προχωρά στην αποσυμφόρηση των νησιών- βρίσκονται σε αυτά περί τους 45.000 αιτούντες άσυλο- και δεν επιτάσσει περιουσίες πολιτών και στην ενδοχώρα προκειμένου να κατασκευαστούν κι εκεί αξιοπρεπή καμπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό και να απειλήσει ακόμα και με βέτο για σειρά ζητημάτων στην περίπτωση που δεν αναλάβουν και τα υπόλοιπα κράτη- μέλη, κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, τις ευθύνες τους.

Την άλλη εβδομάδα οι απαντήσεις στις ερωτήσεις

Στο μεταξύ, μέχρι και τις 23.59 σήμερα Πέμπτη τα μέλη του isyriza.gr μπορούν να επιλέξουν τις ερωτήσεις που θέλουν να απαντηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορούν να ψηφίσουν μόνο μία φορά επιλέγοντας έως και πέντε ερωτήσεις.

Αφού υποβάλουν την ψήφο τους, θα είναι σε θέση να δουν την κατάταξη των ερωτήσεων, όπως διαμορφώνεται live από την ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα στις 20 δημοφιλέστερες ερωτήσεις.

Όποιος μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την Παρασκευή θα μπορέσει να δει τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Σημειώνεται πως οι ερωτήσεις οι οποίες τίθενται προς ψηφοφορία έχουν ομαδοποιηθεί κι οργανωθεί από την διαχειριστική ομάδα του isyriza με γνώμονα τη μεγαλύτερη κάλυψη των θεμάτων που τέθηκαν.

Loading