ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε μαζικές απολύσεις και έκρηξη της ανεργίας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκούν, με κοινή δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι τομεάρχες Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήτοι οι Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Μάλιστα, στηλιτεύουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις σαφείς συνέπειες της πανδημίας και του πολύμηνου lockdown, μείωσε τα (ανεπαρκή) μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εργασίας.

«Μετά τον αποκλεισμό του 60% των επιχειρήσεων από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, με μία ακόμα ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας τίθεται ως προϋπόθεση, για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να θέτουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή συμβάσεων, ότι “δεν παρουσιάζουν αύξηση κύκλου εργασιών την περίοδο 1/4 έως 31/12/2020 σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2019″», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν: «Η ρύθμιση αυτή αποκλείει πάνω από 50.000 επιχειρήσεις και ανοίγει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις και εκτόξευση της ανεργίας. Είναι παντελώς αυθαίρετη, καθώς αποκλείονται επιχειρήσεις ακόμη και με μικρή αύξηση τζίρου, σε μια περίοδο που εκτιμάται ότι μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύει να κλείσει».

Θεωρούν ότι πρόκειται για «επιλογές που τροφοδοτούν την ύφεση, αυξάνουν τα λουκέτα, την ανεργία και τη φτώχεια» και καλούν την κυβέρνηση «να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να προχωρήσει επιτέλους στα αναγκαία μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: “Η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading