ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ψηφίζει ναι για Ιταλία και παρών για Αίγυπτο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει σε χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί κι όχι κατόπιν πίεσης τον προαναγγελθέντα εσωκομματικό ανασχηματισμό, όπως πληροφορείται το Politic.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η παρουσία, εξάλλου, του Νίκου Παππά και του Νίκου Μπίστη στη χθεσινή (Δευτέρα) διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος για το πώς θέλει να πορευτεί από εδώ και πέρα ο αρχηγός του:

με πιστούς του συνεργάτες, αλλά και την Προοδευτική Συμμαχία στην πρώτη γραμμή.

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, έσπευσε να σημειώσει με νόημα πως έγινε μια πολύ καλή συζήτηση, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή την ανάρτησή του για την Παναγία.

Σε σχέση με την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τη συμφωνία με την Ιταλία για ΑΟΖ και να ψηφίσει «παρών» για την αντίστοιχη με την Αίγυπτο, αυτή ελήφθη ύστερα από σχετική εισήγηση του τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, και του διπλωματικού συμβούλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Κι αυτό μολονότι εντοπίζουν αρνητικά και στις δύο συμφωνίες, όπως μειωμένη επήρεια στα Διαπόντια Νησιά, μειωμένη στην Κρήτη και στη Ρόδο κι «εξαφάνιση» του Καστελόριζου.

Εκτός όλη η περιοχή ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού

Ιδίως σε σχέση με την Αίγυπτο, αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβέρνηση άφησε εκτός όλη την θαλάσσια περιοχή ανατολικότερα του 28ου μεσημβρινού.

Παρόλα αυτά αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα οριοθετήσεων λόγω της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας και των ντε φάκτο αποτελεσμάτων που δημιουργεί το, κατά τα άλλα, παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Loading