ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση “άλωσης” της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Μετωπική επίθεση με την κυβέρνηση επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί «κόλαφο» για εκείνη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «με νυχτερινή τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να αλώσει και την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος. Επιχειρεί να παρακάμψει τον ορισμό του επικεφαλής της Αρχής από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς και την υποχρέωση επιλογής μεταξύ εν ενεργεία εισαγγελικών λειτουργών, για να μπορεί να ορίζει πρόσωπο κυβερνητικής προτίμησης».

Προστίθεται επίσης: «Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πως βλέπει το κράτος ως λάφυρο, τους θεσμούς ως εμπόδιο και τη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός καλείται να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: «Γιατί τέτοια σπουδή για την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, μετά και την τροπολογία με την οποία επέστρεψαν σε ελεγχόμενους για ξέπλυμα τα δεσμευμένα περιουσιακά τους στοιχεία;»

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading