ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα κάνουμε αντιπολίτευση στα αποκαϊδια – Τρία ερωτήματα για τις πυρκαγιές

Η αντιπολίτευση ζητά να δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τον αντιπυρικό σχεδιασμό αλλά και τα άμεσα μέτρα στους πληγέντες.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», άμεσα τίθενται 3 πολιτικά ερωτήματα: «Τι κάνουμε και ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για ανοιχτά μέτωπα; Ποιο είναι το σκέδιο για την αποκατάσταση των περιοχών» όπως και το αν και πώς η πολιτεία θα στηρίξει τα θύματα των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος που είδε τα σπίτια του να καίγονται, δε θέλει λόγια του τύπου «Τα σπίτια ξαναφτιάχνονται», αλλά δεσμεύσεις και εξηγήσεις για τα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να παρθούν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κρύβει την ανησυχία της σχετικά με το τι θα γίνει στις καμένες περιοχές. Πιο ειδικά συνδυάζει τα ερωτήματα που προκύπτουν με το νομοσχέδιο που ψήφισε ως υπουργός Περιβάλλοντος ο Κωστής Χατζηδάκης περίπου έναν χρόνο πριν με την αποκατάσταση των περιοχών. Ιδίως επειδή το νομοθέτημα προβλέπει διευκολύνσεις για «βαριές» επενδύσεις με πολύ χαλαρά περιβαλλοντικά κριτήρια. Θυμίζει ότι στο νομοσχέδιο εκείνο είχε αντιταχθεί το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ένα ρητορικό ερώτημα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναρωτώμενος «εάν δεν ήταν προετοιμασμένος ο μηχανισμός, όπως λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, τι ακριβώς θα είχε γίνει; Πόσες άλλες ζημιές θα είχαμε υποστεί; Δεν μπορεί, το πρώτο που να ακούγεται από τους υπεύθυνους υπουργούς να είναι ότι τα πήγαμε καλά. Δείχνει μια αυτάρκεια, αλαζονεία και είναι μια προκλητική δήλωση. Θα περιμένουμε περισσότερες εξηγήσεις για τον σχεδιασμό, για τα αποτελέσματα και για το τι κάνουμε από εδώ και μπρος».

Δείτε επίσης: Δήμαρχος Πύργου: «Θα μας κάψουν όλους, θα μας τελειώσουν» (vid)

Loading