ΣΥΡΙΖΑ: Άτυπα εγκαίνια του Οργανωτικού Γραφείου

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη στις 12.00, στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, για πρώτη φορά κι ατύπως το Οργανωτικό Γραφείο, το εκτελεστικό δηλαδή όργανο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ) που θα αναλάβει τη διοργάνωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στη συνεδρίαση, πάντως, δεν αναμένεται να συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά πιθανώς ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Κύριο αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης αναμένεται να είναι ο προγραμματισμός της τετράμηνης διάρκειας καμπάνιας για την εγγραφή νέων μελών.

Την ίδια ώρα, μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας αναμένεται να ενταχθούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, να συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία και τον Νίκο Μπίστη, για παράδειγμα, στο Οργανωτικό Γραφείο.

Παραλλήλως, γίνεται προσπάθεια ώστε στην ΚΟΕΑ να συμμετάσχουν και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου που δεν έχουν ακόμα συμμετοχή στην Προοδευτική Συμμαχία ή, τουλάχιστον, να δηλώσουν τη στήριξή τους στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερες δυνάμεις.

Στην ευόδωση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο θα κρατήσει καθ’ όλη την προσυνεδριακή περίοδο, συμμετέχει ενεργώς κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με «δίχτυα» να έχουν απλωθεί και στο συνδικαλιστικό χώρο, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο άμεσο στόχαστρο βρίσκονται και τα κινήματα της νεολαίας προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν στην Κουμουνδούρου την επιτυχία του φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ.

Όσον αφορά την καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών, πέρα από την ψηφιακή πλατφόρμα που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα, θα αξιοποιηθούν κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν θα παίξουν διαφημίσεις και στα πιο συμβατικά μέσα, κυρίως στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Όπως κι αν έχει, μπροστάρης της καμπάνιας θα είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εκτός από την παρουσία του στις λαϊκές συνελεύσεις ανά τη χώρα θα πρωταγωνιστήσει και σε πολλά από τα διαφημιστικά σποτ της καμπάνιας.

«Δίχως εμάς δεν αλλάζει η νομοθεσία για τους ομογενείς»

Σε σχέση, εξάλλου, με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, στο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν στη ΝΔ πως δίχως τις δικές τους ψήφους δεν φτάνει τις 200 που απαιτούνται για να αλλάξει τη σχετική νομοθεσία.

Ταυτοχρόνως, διερωτώνται πως θα απαγορευτεί στους ομογενείς να λαμβάνουν την ελληνική υπηκοότητα και, συνεπακόλουθα, να εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, αντικρούοντας το κυβερνητικό επιχείρημα πως δεν θα αλλοιωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

Loading