ΣΥΡΙΖΑ: Ανασχηματισμός Τσίπρα, αλλά όχι ανθρωποφαγία

Στο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνουν τα δημοσιεύματα που ήθελαν το… κεφάλι του Δημήτρη Παπαδημούλη να είναι πρώτο θέμα συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παραδέχονται στο Politic ότι έγινε συζήτηση για τα ακίνητα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κι επικεφαλής των ευρωβουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι όμως στην έκταση κι όχι στη μορφή που την ήθελαν ορισμένα ΜΜΕ που τον παρουσίασαν σαν έτοιμο για «σφαγή». Κάνουν, μάλιστα, λόγο για στοχευμένες διαρροές από συγκεκριμένα μέλη της Π.Γ. που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπαδημούλης, εξάλλου, έχει στοχοποιηθεί κι από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη που εκτός από συνάδελφοι είναι και κουμπάροι και πολύ θα ήθελαν ένας εκ των δύο να αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής των ευρωβουλευτών.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, επιβεβαιώνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αλλάξει πολλά στο κόμμα από τα τέλη Αυγούστου- τομεάρχες στη Βουλή και στην Κουμουνδούρου, διάρθρωση της ευρωομάδας- όχι όμως στη λογική της ανθρωποφαγίας, αλλά του εμπλουτισμού με νέο αίμα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ των μελών του.

Θα γίνει το αγροτικό συνέδριο

Με αφορμή, εξάλλου, τη χθεσινή (Τετάρτη) παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην Θεσσαλία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το αγροτικό συνέδριο που είχε προγραμματιστεί για λίγο πριν την καραντίνα κι αναβλήθηκε.

Αυτό θα λάβει, πάντως, χώρα μετά από το συνέδριο του κόμματος κι όχι κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, όπως ήταν ο προηγούμενος σχεδιασμός, δηλαδή μετά από τα μέσα Νοεμβρίου κορονοϊού επιτρέποντος. Είναι πιθανό, μάλιστα, να πραγματοποιηθεί στο Κιλελέρ, το οποίο επισκέφθηκε χθες ο κ. Τσίπρας.

Loading