ΣΥΡΙΖΑ: «Άδικες διακρίσεις κατά της ΕΛΑΣ και στα επιδόματα»

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τον «αποκλεισμό» του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα που έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για την παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος αντί πραγματικής ασφάλειας προς τους πολίτες, τώρα κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον της και στα επιδόματα» αναφέρουν οι κ. Τσακαλώτος και Ραγκούσης σε κοινή ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη, με τον ίδιο τρόπο – και παρά τα όσα ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας – απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα, που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη μορφή οδοιπορικών».

«Άδικη και ανάλγητη η κυβέρνηση της ΝΔ»

Οι δύο τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν παράλληλα πως «το κόστος του επιδόματος αυτού θα ήταν πιθανότατα μικρότερο από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Όπως αναφέρουν, «οι δαπάνες για τα γραφεία τους, από 2,7 εκατ. το 2019, ανήλθαν σε 7,8 εκατ. στον προϋπολογισμό του 2020, αυξημένες κατά 5,1 εκατ.»

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι άδικη και ανάλγητη ακόμη και εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε. Οφείλει να δώσει άμεσα το επίδομα των 120 ευρώ στα Σώματα Ασφαλείας, στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή» καταλήγουν οι κ. Τσακαλώτος και Ραγκούσης.

Loading