Συνάντηση του γγ του ΚΚΕ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συναντήθηκε το πρωί στο δημαρχείο της πόλης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Ο κ. Κουτσούμπας ευχήθηκε αρχικά «καλή δύναμη και καλή θητεία» στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι οικονομικοί πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το μετρό και ιδιαίτερα ο σταθμός Βενιζέλου, η σχολική στέγη, η ανάπλαση της ΔΕΘ, τα προβλήματα των εργαζομένων.

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση γνωριμίας με τον δήμαρχο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου και μια ενημέρωση για τις ενέργειες και τις δράσεις της νέας δημοτικής αρχής», είπε ο κ. Κουτσούμπας στις δηλώσεις του, προσθέτοντας πως πάγια θέση του ΚΚΕ είναι πως «θα πρέπει να υπάρχει γενναία χρηματοδότηση στους δήμους».

Αναφορικά με το μετρό, ένα θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ο γγ του ΚΚΕ τόνισε: «Επισημάναμε ότι αγωνιστικά οι δήμοι πρέπει να διεκδικούν τα αυτονόητα για τους κατοίκους και επικεντρώσαμε στο ζήτημα της αναγκαιότητας να συνεχίσει το έργο του μετρό. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, την κατασκευάστρια εταιρία για τις καθυστερήσεις και δεν θα πρέπει να υπάρξει νέα εμπλοκή, αλλά να προχωρήσει και το ρόλο των αρχαιολόγων που λένε ότι μπορούν να συνυπάρξουν το μετρό και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πόλης».

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας, αφού χάρισε ένα βιβλίο στον κ. Κουτσούμπα, είπε πως «το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με μεγάλη παράδοση, με συμμετοχή σε πολλούς αγώνες, με ουσιαστική συμμετοχή στο Κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Προσέθεσε δε ο δήμαρχος πως «έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια δύσκολα, αλλά ενδιαφέροντα. Ακόμη περισσότερα θα συζητήσουμε το επόμενο διάστημα και θα έχουμε συνεργασία, γιατί χωρίς συνέργειες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε έργα προς όφελος των πολιτών που υπηρετούμε».

Με την παρουσία του στο δημαρχείο, ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading