Συνάντηση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ε.Ε.

Στόχος της άτυπης συνεργασίας των Κοινοβουλίων του Group Med είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ε.Ε.

Άτυπη συνάντηση, μέσω διαδικτύου, των μελών των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ε.Ε.- Group Med (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία), υπό την  Προεδρία  του κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρόκειται να  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00-15.00.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας  (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν διαδικτυακά σε αυτή όλοι οι βουλευτές-μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων του Group Med, που αριθμούν περί τους 500 βουλευτές.

Κεντρικοί ομιλητές της συνάντησης θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, που θα τοποθετηθεί επί των τρεχουσών  εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, που θα τοποθετηθεί επί του θέματος Μετανάστευση, βήματα προς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Επισημαίνεται ότι στόχος της άτυπης συνεργασίας των Κοινοβουλίων του Group Med είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ε.Ε. για την προώθηση κοινών θέσεων και την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.  

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετέχει στη συνάντηση από την αίθουσα συσκέψεων που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων επί της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας 22-24.

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς αν χρειαστεί (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading