Συνάντηση της Κεραμέως με το νέο γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ

Συνάντηση με τον νέο γγ του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, είχε σήμερα η Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Αθήνα.

Η υπουργός και ο γγ συζήτησαν για τους βασικούς άξονες μεταρρυθμίσεις του ΥΠΑΙΘ καθώς και την συνεργασία της ΥΠΑΙΘ με τον ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου για:

1. την αναβάθμιση των ήπιων και των ψηφιακών δεξιοτήτων του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, ήδη από το νηπιαγωγείο,

2. την ενίσχυση της αυτονομίας των εκπαιδευτικών δομών, σε ένα πλαίσιο ενισχυμένης διαφάνειας και λογοδοσίας,

3. τη βελτίωση της διασύνδεσης του εκπαιδευτικού προγράμματος με τις ανάγκες της κοινωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ πανεπιστημίων και ιδιωτικού τομέα,

4. τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, παρέχοντας πολλές και ποιοτικές εναλλακτικές διαδρομές ανέλιξης σε κάθε παιδί, και

5. τη διεθνοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ.

Ο κ. Κόρμαν, δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση, ότι «η επίδοση της Ελλάδας στον τομέα της διαχείρισης των συνεπειών της πανδημίας στην εκπαίδευση αναγνωρίζεται ως εξαιρετική».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας και η υπουργός συμφώνησαν ότι «η βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες, η οποία αποτελεί κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά οι εκπαιδευτικοί, τα στελέχη εκπαίδευσης, οι μαθητές και οι γονείς τους, δημιουργεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της δια ζώσης διδασκαλίας με ψηφιακά εργαλεία μάθησης, που η χώρα μας θα συνεχίσει να αξιοποιεί».

Δείτε επίσης: Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading