Συνάντηση Κ. Ζέρβα με Χ. Θεοχάρη – «Η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική για τον τουρισμό»

Ο υφυπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη στο Διοικητήριο μετέβη στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Κωσταντίνο Ζέρβα.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική για τον τουρισμό».

«Ξέρουμε ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά μπροστά μας, την οποία όμως ατενίζουμε από καλύτερη θέση σε σχέση με πέρσι. Γιατί το brand της χώρας μας έχει ενισχυθεί», είπε ο υπουργός Τουρισμού υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «βραβευτήκαμε ως η καλύτερη χώρα στη διαχείριση της πανδημίας από τον WTTC όσον αφορά τον τουρισμό και αυτό είναι μια σφραγίδα που χρησιμοποιούμε και αξιοποιούμε».

Τόσο ο κ. Θεοχάρης όσο και ο κ. Ζέρβας στάθηκαν στην επιλογή της Θεσσαλονίκης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αναφορικά με τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO.

«Η Θεσσαλονίκη δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της πόλης της γαστρονομίας», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε τη συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα και για τον βραχύ ορίζοντα που είναι το άνοιγμα αλλά και η επέκταση της σεζόν και για τον μέσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα του 2022 και τι μπορούν να κάνουν χέρι χέρι το υπουργείο Τουρισμού και η Θεσσαλονίκη».

Ζέρβας: Η φετινή σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή

Ο κ. Ζέρβας, από την πλευρά του, εξέφρασε την πίστη ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή, αναφέροντας πως έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες στα σύνορα για την ομαλή ροή των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας και ειδικότερα τη Βόρεια Ελλάδα οδικώς.

Επίσης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής τέθηκαν στον υπουργό θέματα αναπηρικού τουρισμού και τις παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν ώστε η Ελλάδα να «είναι ιδανικός προορισμός για άτομα με προβλήματα προσβασιμότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Ζέρβας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον υπουργό για την πορεία των εμβολιασμών στην πόλη και προέτρεψε, για μία ακόμη φορά, τους πολίτες «να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Δείτε επίσης: Συζήτηση Τζιτζικώστα – Κώτσηρα για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και την απρόσκοπτη προσβασιμότητα των πολιτών στα δικαστήρια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading