Στο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν και σε κάτι: ο Τσίπρας είναι αδιαμφισβήτητος!

Ως ψευδοδίλημμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Politic, αντιμετωπίζουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ- κι όχι μόνο οι αποκαλούμενοι «τσιπροφύλακες»- το δίλημμα που τίθεται από ορισμένους για το αν το κόμμα πρέπει να παραμείνει στη ριζοσπαστική Αριστερά ή να μετασχηματιστεί εγκολπώνοντας και το προοδευτικό κέντρο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν με νόημα πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης ήδη από το 2012, όταν για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι ίδιες πηγές παρατηρούν, εξάλλου, πως οι δεξαμενές της Αριστεράς και του Κέντρου είναι συγκοινωνούντα δοχεία κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα για να καλύψει το κενό που άφησε το ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά η Κουμουνδούρου είναι υποχρεωμένη να το καλύψει γιατί, όπως και στη φύση, η πολιτική απεχθάνεται το κενό.

«Το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια παραμένει δυνατό»

Την ίδια ώρα, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τους «53+», τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ή τον Νίκο Φίλη, διαπιστώνουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι μουδιασμένη και συντηρητικοποιείται και, πάντως, δεν ριζοσπαστικοποιείται.

«Το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια παραμένει δυνατό», όπως μας λέει χαρακτηριστικά βουλευτής της περιφέρειας.

Σε αυτό, πάντως, που όλοι συμφωνούν, ακόμα κι εκείνοι που επικρίνουν τις τάσεις αρχηγοκεντρισμού, είναι στο ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ για ανακατάληψη της εξουσίας κι επομένως η προεδρία του είναι αδιαμφισβήτητη.    

Loading