Στο Ισραήλ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας – Αλληλεγγύη και των δυο χωρών προς την Κύπρο (pic)

“Συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα”

Στο Ισραήλ βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έτσι ώστε να συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ.

Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης, ήταν η ενίσχυση των διμερών δεσμών σε όλους τους τομείς, και φυσικά οι παράνομες ενέργειες των Τούρκων. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανάρτηση του Υπουργείου, εξέφρασαν και οι δυο πλευρές την αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας στο Twitter:

«Στη σημερινή μου συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, τον κ. Yair Lapid, είχαμε μία μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ. Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις. Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού. Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δείτε επίσης: Κύπρος: Προφυλακιστέος ο οργανωτής της αντιεμβολιαστικής πορείας – Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ (pics & vids)

Loading