Στην Αυστρία ο Ν. Μηταρακης σε εκδήλωση προς τιμήν των δυνάμεων EKO COBRA που εστάλησαν στα γεγονότα του Έβρου

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Λουξεμβούργο με φυσική παρουσία των υπουργών, θα συμμετάσχει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, το οποίο θα είναι το τελευταίο υπό την πορτογαλική προεδρία, οι υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν την έκθεση προόδου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο, τη Στρατηγική Σέγκεν, καθώς και τους τρόπους διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης, θα ταξιδέψει στις 10-11 Ιουνίου στη Μπρατισλάβα και τη Βιέννη. Στη Μπρατισλάβα, πρόκειται να πραγματοποιήσει διμερείς συνομιλίες με τον Σλοβάκο ομόλογό του, υπουργό Εσωτερικών, Ρόμαν Μίκουλετς, εστιάζοντας στη διμερή συνεργασία και στις διαπραγματεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Εκδήλωση προς τιμήν των EKO COBRA

Τέλος, στη Βιέννη ο κ. Μηταράκης, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα συμμετάσχει σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας προς τιμήν των ειδικών δυνάμεων EKO COBRA, που εστάλησαν από την αυστριακή κυβέρνηση τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2020, για την υποστήριξη της Ελλάδας στα γεγονότα του Έβρου.

Δείτε επίσης: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταβαίνει την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading