Στέλιος Πέτσας για εμβολιασμούς: «Οι τζαμπατζήδες να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σχολίασε σήμερα τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείο Υγείας

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση υποστήριξε πως συμφωνεί πλήρως με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών δηλώνοντας:

«Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ο εμβολιασμός να επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων».

Επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμών:

«Eίναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κριθεί αναγκαίο. Πάντα αυτό είναι μια επιλογή αν επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα. Ή αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς και για άλλες υπηρεσίες»

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τόνισε πως «εξαρτάται από το προσωπικό και το αν είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή όσοι έρχονται σε επικοινωνία με το κοινό. Αλλά αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας».

Όσον αφορά την περίπτωση της Εκκλησίας είπε:

«Δεν νομίζω ότι εξαιρείται η Εκκλησία. Υπάρχουν ανακοινώσεις, και στη γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις, και για την Εκκλησία και την προσέλευση των πιστών», δήλωσε, αναφέροντας πως με την Εκκλησία, «όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήταν αρωγός στην όλη προσπάθεια».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην κατάργηση των δωρεάν ελέγχων από τον ΕΟΔΥ τονίζοντας πως οι τζαμπατζήδες πρέπει να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί,

Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια στις θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading