Στέλιος Πέτσας από Θεσσαλονίκη: «Να μην κομματικοποιούμε τον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός βοηθάει την Ελλάδα και όχι τη ΝΔ» (video)

Αξιοσημείωτο είναι αυτό που ανέφερε ο κ. Πέτσας κλείνοντας την ομιλία του, ότι σχεδόν όπου και αν παρευρίσκεται, όλοι οι τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Όπως τόνισε, θα το θέσει στην ατζέντα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Σειρά επαφών με τοπικούς φορείς είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στη διήμερή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο της Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη, συναντήθηκε με το δήμαρχο του δήμου Θέρμης Θ. Παπαδόπουλο. Σχολιάζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός σημείωσε ότι «συνήθως αυτοί που έχουν μια άρνηση εκ πεποιθήσεως κάνουν δυσανάλογα μεγάλη φασαρία σε σχέση με τον όγκο τους».

Εντύπωση επίσης, προκαλεί στον υπουργό Εσωτερικών, όπως είπε ο ίδιος, ότι και στους 14 δήμους που έχει επισκεφτεί μέχρι σήμερα, τίθεται εντόνως το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας. «Στην επιστροφή μου στην Αθήνα, θα το θέσω στον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης, ότι ο λόγος της επίσκεψής του στους δήμους της Θεσσαλονίκης, δεν είναι να τους κουνήσει το δάχτυλο, αλλά να τους παροτρύνει να προβούν στην υιοθέτηση των κατάλληλων μέτρων με σκοπό να πεισθούν οι δημότες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα, έχει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

«Ένας υγειονομικός που δεν έχει εμβολιαστεί, πείθει άλλους δέκα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους νέους, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε το διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου και να πείσουμε τους νέους να προβούν σε εμβολιασμό, μιλώντας στη γλώσσα τους, όπως για παράδειγμα, μέσω των σόσιαλ μίντια.

«Οι αρνητές του εμβολίου είναι περίπου από 11 έως 13-14%. Είναι ένα σεβαστό νούμερο, Δημοκρατία έχουμε, μπορεί ο καθένας να εκφράζει την άποψή του, δεν είναι ικανό όμως αυτό το ποσοστό να αποτρέψει το τείχος της ανοσίας. Θα ήθελα να παρακαλέσω να ακούμε την επιστήμη και να βάζουμε έναν φραγμό στον ανορθολογισμό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Δείτε επίσης: Στέλιος Πέτσας: Δεν μπορούμε να ζητήσουμε ευθύνες από τα παιδιά για το κορωνοπάρτι στον ‘Αλιμο

Loading