Στα Σκόπια ο Τέρενς Κουίκ – Συνάντηση με Ντιμιτρόφ και Ζάεφ

Την ικανοποίησή τους για την εντατικοποίηση της συνεργασίας και την ανοδική πορεία που σημειώνουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασαν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Τέρενς Κουίκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα Σκόπια.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σημειώνεται ότι ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ελλάδας σχετικά με τη φιλοδοξία της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και τόνισε ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και θέληση μπορούν να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν τις δύο χώρες.

Τι συζητήθηκε

Όπως δήλωσε ο κ. Κουίκ, στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών συζητήθηκαν οι πρόσφατες καίριες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς επίσης και η συνολική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για θέματα Διασποράς, Έντμοντ Αντέμι, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Ζερνόφσκι.

Στη συνάντηση, τονίστηκε η σημασία του Σχεδίου Δράσης, το οποίο υπεγράφη από τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης στα Σκόπια, το οποίο ρυθμίζει όλες τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν συμφωνίες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην άμυνα, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στη γεωργία, στην υγεία, καθώς και στην παροχή βοήθειας από την Ελλάδα για τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Loading