Στ. Πέτσας: “Θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά όχι με θυσία της δημόσιας υγείας”

Πολύ ενδιαφέροντα αποδείχθηκαν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, που μίλησε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι είναι σχεδόν αδύνατο το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα.

Παράλληλα, τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο παρατεταμένο lockdown. Θέλουμε, σιγά-σιγά, να επανέλθουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας, αλλά όχι θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία. Γιατί, η δημόσια υγεία και η οικονομία πάνε μαζί».

“Η επίταξη κλινών ή υπηρεσιών δεν είναι… δωρεάν”

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη και άλλων υγειονομικών υπηρεσιών και κλινών, εφόσον αυτό χρειάζεται, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης στη λήψη σχετικών πρωτοβουλιών, σημείωσε ότι η επίταξη κλινών ή υπηρεσιών δεν είναι δωρεάν, αλλά κοστίζει.

Στρέφοντας τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «Όταν, λοιπόν, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτάξουμε τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι τον Μάρτιο, χωρίς να τις χρειαζόμαστε, σημαίνει ότι θα έπρεπε ο Έλληνας φορολογούμενος να βγάλει από την τσέπη του, για κάθε κλίνη που επιτάσσεται, 1.600 ευρώ την ημέρα και να τα μεταφέρει στην τσέπη του ιδιώτη που έχει την κλινική. Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2020, δεν χρειάστηκε να επιταχθεί κάποια ιδιωτική κλίνη ΜΕΘ. Μέχρι τότε, εάν είχαμε κάνει αυτό που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε δώσει περίπου 120 εκατ. ευρώ από την τσέπη των φορολογουμένων στους ιδιώτες, χωρίς να χρειαζόταν».

Δείτε επίσης: Πέτσας: «Επιστράτευση μόνο εάν η εθελοντική προσφορά είναι μικρή»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading