Στ. Κούλογλου στην Atlas TV: “Η κυβέρνηση ασκεί ξεκάθαρες πιέσεις στην επιτροπή λοιμωξιολόγων”

Για πολλά ζητήματα της επικαιρότητας – διεθνούς και εσωτερικής – τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ως φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου.

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι ναι μεν ο κ. Δένδιας απάντησε στην πρόκληση του Τσαβούσογλου, αλλά από εκεί και πέρα ήταν ένα… debate που θύμιζε περισσότερο τηλεόραση, παρά διπλωματία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε, επίσης, αν πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρές συμμαχίες στη ΝΑ Ευρώπη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα: “Πρέπει να προσγειώσουμε τα πράγματα στην πραγματική τους κατάσταση. Ορισμένες κυβερνήσεις είναι πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις, αν και κυριαρχούν τα συμφέροντα. Βέβαια, οι Ευρωπαίοι λένε… ας κάτσουν μεταξύ τους να τα βρουν. Στην αντίθετη περίπτωση, εμείς… παραμυθιαζόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης έχει βγάλει από το τραπέζι τις κυρώσεις, που θα μπορούσαν να είναι ένα όπλο της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας. Ενώ είχε την ευκαιρία να ασκήσει βέτο μαζί με την Κύπρο, η Αθήνα τότε δεν υποστήριξε τη Λευκωσία. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

“Ο Τσαρούχης είχε πει ότι… στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις”

Ταυτόχρονα, του ζητήθηκε να σχολιάσει την άποψη ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικό όφελος: “Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, η κυβέρνηση εισηγείται και κατευθύνει την Επιτροπή. Ο Τσαρούχης είχε πει ότι… στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Είναι λίγο προκλητικό, όμως, να δηλώσεις λοιμωξιολόγος. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αποφασίζει για τα βασικά θέματα και ασκεί πιέσεις στην επιτροπή Τσιόδρα για να υιοθετήσει τις θέσεις της. Για παράδειγμα, το άνοιγμα των σχολείων για 15 μέρες μπορεί να είναι επικίνδυνο. Επίσης, είναι άτοπο να παίρνονται οριζόντιες αποφάσεις, όταν άλλες περιοχές έχουν πρόβλημα και άλλες δεν έχουν”.

“Ο Τσίπρας επιτρέπει να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις”

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε ανοικτά και στην κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή να μην “μπει στο κάδρο” ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: “Όταν μία ομάδα, μιας και μιλάμε για ποδόσφαιρο, κατεβαίνει στο γήπεδο και δε… βάζει μέσα έναν πολύ καλό παίκτη, οι δημοσιογράφοι και οι παρατηρητές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν κριτική στον… προπονητή. Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας ακούει τις διαφορετικές απόψεις και επιτρέπει να υπάρχουν. Εμένα μου έχει πει ότι μπορώ να εκφράζω ελεύθερα τις διαφωνίες μου, αρκεί να βάζω το όνομά μου από κάτω. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις, πρέπει να παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο. Να πει ότι “θα μπορέσω να σας κυβερνήσω, διορθώνοντας τα λάθη που έκανε”. Σε αυτό το νέο τιμ πρέπει να είναι και ο Τσακαλώτος, γιατί τα πήγε πολύ καλά, αναλαμβάνοντας… μηδενικά ταμεία. Μάλιστα, παραμείνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Τσακαλώτο. Είμαι με τη λογική. Πρέπει να παραμερίσουμε οποιαδήποτε παράπονα και πικρίες, ώστε να έχουμε μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση”.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου:

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: “Ευθύνη όλων μας η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας στον αθλητισμό”

Loading