Στ. Καλαφάτης: “Ουσιαστική και έμπρακτη η στήριξη του ΥΜΑΘ και της κυβέρνησης στους ακρίτες”

Την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στις ακριτικές περιοχές υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, από το Νομό Έβρου, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, με παραγωγικούς φορείς του Νομού, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη».  Χαρακτηριστικά ανέφερε την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ύψους 590 εκατ. ευρώ και 128 εκατ. ευρώ μόνο στην περιοχή του Έβρου. Επίσης το έργο ενίσχυσης του φράχτη, τη στήριξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης, το φυσικό αέριο και τη δρομολόγηση της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, ο ΥΜΑΘ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς: «Ήταν μία πολύ ουσιαστική και σημαντική συζήτηση όσον αφορά στο μέλλον του τόπου. Υπάρχουν πολλά περιθώρια, πεδίον δόξης λαμπρό στην περιοχή. Σε δύσκολες περιοχές, όπως το Σουφλί, το Διδυμότειχο, η Ορεστιάδα, προϊόντα όπως το μετάξι, ο ζεόλιθος και η ξυλεία, είναι κομμάτια τα οποία πρέπει να τα συνδέσουμε, οφείλουμε να τα συνδέσουμε να μπορέσουν ν’ αποκτήσουνε αναπτυξιακή υπεραξία».

Ποια ζητήματα τέθηκαν στον κ. Καλαφάτη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., Χριστόδουλος Τοψίδης , ευχαριστώντας τον κ. Καλαφάτη και στο πρόσωπό του την κυβέρνηση για την αρωγή τους στα προβλήματα της περιοχής, δήλωσε ότι στην αποψινή συνάντηση τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), τα προβλήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, μεταξύ των οποίων το άνοιγμα των συνόρων των Κήπων, η αξιοποίηση και η μεταποίηση του ζεόλιθου στον βόρειο Έβρο, η επιδότηση κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων και η δυνατότητα φοροελαφρύνσεων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, το τελωνείο της Σαμοθράκης.

«Για εμάς είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είναι ένα υπουργείο που μας δίνει ηθική στήριξη, είναι ο αρωγός μας για να μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας… Είμαστε σ’ έναν ανοιχτό διάλογο με τον υπουργό και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθούμε και θ’ αξιολογήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει», επισήμανε με νόημα ο κ. Τοψίδης.

Το αυριανό πρόγραμμα

Απόψε το βράδυ ο κ. Καλαφάτης θα έχει συνάντηση με στελέχη της αυτοδιοίκησης σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, στο εργοτάξιο κατασκευής του φράχτη στην περιοχή των Φερών, στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνό και στο φυλάκιο Καστανεών.

Δείτε επίσης: Στον Έβρο για ένα διήμερο ο Σταύρος Καλαφάτης – Η “ατζέντα” των συναντήσεών του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading