Σμυρλής – Γ.Γ. ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων”

Η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή.

Σε ομιλία του στο Ψηφιακό Συνέδριο, “Balkans 2021: Fostering Regional cooperation in the post-Covid era”, ο κ. Σμυρλής τόνισε οτι “Η Ελλάδα παραμένει πιστή στις αξίες και τα ιδανικά της Ε.Ε. και είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ”.

Για να συμπληρώσει ότι υιοθετεί μια σταθερή πολιτική, με πρωτοβουλίες και δράσεις μέσω της οικονομικής διπλωματίας, οι οποίες έχουν ως στόχευση την περιφερειακή σταθερότητα.

Πιο ειδικά και αναφορικά με το ειδικό σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο του οικονομικού και επενδυτικού σχεδίου των Δυτικών Βαλκανίων, ο Ιωάννης Σμυρλής υπογράμμισε ότι τους προσεχείς μήνες θα διοργανωθούν συγκεκριμένες δράσεις, με σκοπό την προώθηση του σχεδίου για την οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων, αλλά και το ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν τόσο οι ελληνικές εταιρείες, όσο και οι θεσμοί της χώρας μας.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ έκανε αναφορά στη διοργάνωση του Βαλκανικού Φόρουμ για την Περιφερειακή Συνεργασία που θα φιλοξενηθεί το Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το Φόρουμ ως την ‘πύλη‘ της Ελλάδας σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ επισημαίνεται ότι το Βαλκανικό Φόρουμ θα επικεντρωθεί στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς, αποβλέποντας στη δημιουργία ενός νέου οράματος για τα Δυτικά Βαλκάνια, με γνώμονα την οικονομική ολοκλήρωση, την ευημερία, όπως και τη βιώσιμη ειρήνη.

Εν κατακλείδι, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η συνολική ευημερία των Βαλκανίων συνιστά ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Εξωτερικών, διατυπώνοντας την αισιοδοξία ότι όλες οι προσπάθειες και ενέργειες θα έχουν αίσια κατάληξη.

Δείτε επίσης: Κοζάνη: Καταιγίδα και έντονη χαλαζόπτωση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading