Σκρέκας: «Οι επενδυτές στα επιχειρησιακά τους πλάνα να βάλουν την τοπική κοινωνία συμμέτοχο»

Για τα επιχειρηματικά πλάνα των επενδυτών μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

«Η αντικατάσταση των παραδοσιακών μέσων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ή από ορυκτά καύσιμα, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με μέσα παραγωγής ανανεώσιμα όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες, φυσικά θα φέρει ένα μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και μια πραγματικότητα μεγάλων και πολλών επενδύσεων στη χώρα», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  

«Επαναλαμβάνω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ. Και εκεί πραγματικά είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να προστατεύσουμε γενικότερα το περιβάλλον της χώρας. Και με αυτό τον τρόπο να μπορούμε από τη μία, να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή, την ενεργειακή μετάβαση και την πράσινη μετάβαση και την αντικατάσταση των ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και από την άλλη, να διατηρήσουμε φυσικά τον τεράστιο γενικότερα, είτε περιβαλλοντικό, είτε πολιτισμικό πλούτο που έχει η χώρα και να προστατέψουμε τις κοινωνίες», είπε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε: «Λέμε σε όλους όσους επενδυτές θέλουν να κατασκευάσουν, ότι πρέπει πια στα επιχειρησιακά τους πλάνα να βάλουν πολύ ψηλά την τοπική κοινωνία – συμμέτοχο, ώστε να μπορούν να πετυχαίνουν αυτή τη συναίνεση που χρειάζεται».  

Δείτε επίσης: Κ. Μπογδάνος: Ζητά την απόλυση του διευθυντή αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading