Σε εγρήγορση υπουργοί, βουλευτές λόγω ανασχηματισμού

Του Σταύρου Οραήλογλου

Σε εγρήγορση βρίσκονται και πάλι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ μετά τη «διαρροή» του Γιώργου Γεραπετρίτη περί επερχόμενου ανασχηματισμού μετά την 1η Ιουλίου.

Ναι μεν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε τον υπουργό Επικρατείας, απαντώντας στο χθεσινό briefing πως «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού», ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι «διορθωτικές αλλαγές» στο κυβερνητικό σχήμα βρίσκονται προ των πυλών.

Το ηλεκτρονικό μπλοκάκι του Άκη Σκέρτσου συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο υπουργών και υφυπουργών, αφού τα excel προόδου που έχει στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του λειτουργούν ως το βαθμολόγιο των καθηγητών στα μαθητικά μας χρόνια.

Είτε γίνει αυτήν την εβδομάδα, είτε την επόμενη, είτε μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, στα δημοσιογραφικά γραφεία συζητιούνται τα ονόματα υπουργών που έχουν ήδη… μαζέψει τα πράγματά τους, διότι γνωρίζουν ότι η πόρτα της εξόδου βρίσκεται κοντά. Ένα από τα ονόματα είναι αυτό του Γιάννη Βρούτση, με τον υπουργό Εργασίας να «πληρώνει» την υπόθεση με τα ΚΕΚ.

Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τον Χάρη Θεοχάρη, με το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητά ένα πιο «βαρύ» όνομα σε ένα χαρτοφυλάκιο που έχει ξεχωριστή σημασία για την κυβέρνηση και το… ΑΕΠ της χώρας.

Όσον αφορά στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται έντονα το όνομα του Άκη Σκέρτσου, μιας και ο Στέλιος Πέτσας ετοιμάζεται είτε για το υπουργείο Εργασίας, είτε ακόμη και για το λογιστήριο του κράτους.

Προς υπουργοποίηση Μανιάτης και Λοΐζου

Φήμες υπάρχουν και για το μέλλον του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το σενάριο του «σπασίματος» σε δυο διαφορετικά υπουργεία να παραμένει στο τραπέζι.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Κωστής Χατζηδάκης θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος, ενώ εκείνο της Ενέργειας λέγεται πως θα παραδοθεί στα χέρια του πρώην υπουργού του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτη.

Προς υφυπουργοποίηση κρατήστε και το όνομα της στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Βίκυς Λοΐζου, η οποία είναι Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών.

Πέραν του ανασχηματισμού, στο κυβερνητικό επιτελείο βιάζονται να προχωρήσει και το κοινοβουλευτικό έργο, το οποίο ήταν εξαιρετικά παραγωγικό ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο σχεδόν έναν χρόνο που έχει περάσει από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής θητείας, από τις 17 Ιουλίου 2019 μέχρι και σήμερα, 30 Ιουνίου, έχουν συζητηθεί και ψηφιστεί 81 νομοσχέδια, εκ τω ν οποίων τα 75 εισήχθησαν με την προβλεπόμενη διαδικασία, τα 5 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ένα με τη διαδικασία του επείγοντος.

Δείτε ακόμη:
Μητσοτάκης: Ανοίγουμε δυναμικά τον τουρισμό με διαρκή αξιολόγηση των δεδομένων