Σχεδιάζεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Στην οριστική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού προβλέπεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά άρχισε η οριστική διαδικασία επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που θα μετακινηθούν ή θα αναλάβουν καθήκοντα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας  και Δικαιοσύνης κ.κ.  Γεράσιμου Θωμά και  Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων. 

Προηγουμένως οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν είτε μέχρι τις 5 Αυγούστου, είτε μετά την Κυριακή 16 Αυγούστου. Φαίνεται πώς τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τώρα την κίνησή του. 

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης  και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία. 

Δείτε ακόμη:

Αυγενάκης: «Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή»

Loading