Σακελλαροπούλου: “Η αγάπη και η μέριμνα προς το χειμαζόμενο συνάνθρωπο δεν έχουν σύνορα”

Μήνυμα αλληλεγγύσης στο συνάνθρωπο έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων “Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων”, η οποία έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στη δομή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και στη συνέχεια η Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Συνύπαρξις-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων”, Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, και τον γενικό διευθυντή της, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα, για τις δραστηριότητες της δομής αλλά και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Εκκλησία για την επανένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, ώστε να μπορούν να οικοδομήσουν με ασφάλεια το μέλλον τους.

Η Κυρία Σακελλαροπούλου συνομίλησε με τα 10 αγόρια, ηλικίας από 8 έως 15 χρόνων, από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στη δομή και τα ευχαρίστησε για τα δώρα που της προσέφεραν.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά της που μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων, η οποία έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Εκκλησίας. «Είδα την αγάπη και τη φροντίδα με την οποία αντιμετωπίζονται τα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ και που έχουν βιώσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέχρι να βρεθούν στην πατρίδα μας, αναζητώντας ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον. Και οφείλω ένα ευχαριστώ στον Μακαριώτατο και στους ανθρώπους της “Συνύπαρξις-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων”, που κάνουν πράξη τις θεμελιώδεις αυτές αξίες, όπως επιτάσσει η χριστιανική πίστη», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ιερώνυμος: “Δεν υπάρχουν πράγματα τα οποία χωρίζουν τους ανθρώπους”

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ανέφερε ότι συμφωνεί με όσα ανέφερε η κυρία Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι «είναι αποστολή της Εκκλησίας, διαμέσου όλων των αιώνων», και επισήμανε: «Δεν υπάρχουν πράγματα τα οποία χωρίζουν τους ανθρώπους. Αυτές είναι επινοήσεις και κατασκευές του χρόνου και των ανθρώπων. Εμείς έχουμε υποχρέωση να αγαπούμε τον κάθε άνθρωπο ότι χρώμα και να έχει όπου και να βρίσκεται να δείξουμε την αγάπη μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «αυτό γίνεται στις δομές της Εκκλησίας και πιστεύω ότι είναι ένα από τα αξιόλογα έργα για τη διακονία της. Η συνεργασία μας σ΄αυτό τον τομέα με την Πολιτεία είναι απαραίτητη. Έτσι λοιπόν οι δύο θεσμοί σήμερα, η Πολιτεία που εκπροσωπεί η κυρία Πρόεδρος και η ταπεινότητά μου, νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για το καλό των παιδιών και του κόσμου γενικότερα».

Παρόντες κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν η υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Αθήνα Gianluca Rocco και ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Δείτε επίσης: Αρ. Πελώνη: “Κοινός στόχος… ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ελεύθερο καλοκαίρι”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading