Σ. Βούλτεψη: Στην Ελλάδα, όλοι πια γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την Δικαιοσύνη

«Κάθε προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πέφτει στο κενό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Σοφία Βούλτεψη μετά το τέλος της διακοινοβουλευτικής τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία του προέδρου της Επιτροπής, Χουάν Φερνάντεζ Λόπεζ Αγκιλάρ και με θέμα την Πρώτη Ετήσια Έκθεση για το Κράτος Δικαίου.

Κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν 23 εκπρόσωποι εθνικών κοινοβουλίων, η κυρία Βούλτεψη απάντησε στις επικρίσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για τα σημεία της Έκθεσης που αφορούν στην Ελλάδα, με αιχμή του δόρατος ότι δεν συμπεριελήφθη η υπόθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η κυρία Βούλτεψη στη δήλωσή της ανέφερε πως «εάν και έχω ως αρχή μου να μην μεταφέρω στα διεθνή fora εσωτερικές διενέξεις, αισθάνθηκα υποχρεωμένη να απαντήσω». Έτσι, ξεκίνησε την παρέμβασή της λέγοντας πως «δυστυχώς, κατά την προηγούμενη ενδιάμεση συζήτηση, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε το 1,5 λεπτό που του αναλογούσε για να καταγγείλει δήθεν έλεγχο της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Απέδειξε, για άλλη μια φορά ότι το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια». Η κυρία Βούλτεψη ανέφερε ότι υπάρχει «ένα σοβαρότατο θέμα όμως που δεν υπάρχει μέσα στην έκθεσή σας για την Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς το έχετε ακούσει, είναι το συστηματικό φαινόμενο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Παρεμβάσεις οι οποίες νοθεύουν το Κράτος Δικαίου και την ιστορικά κατακτημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των κρατικών λειτουργιών. Σίγουρα κάτι θα σας θυμίζει η υπόθεση Νοβάρτις και το όνομα της εισαγγελέως κυρίας Τουλουπάκη».

Συνεχίζοντας στο θέμα της συζήτησης, που ήταν το Κράτος Δικαίου κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Σοφία Βούλτεψη ενημέρωσε ότι η «ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα την αρχή της αναλογικότητας». Συνέχισε λέγοντας πως «κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έρχεται άμεσα στη Βουλή και κυρώνεται, λαμβάνοντας έτσι κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Το κοινοβούλιο στην Ελλάδα ουδέποτε διέκοψε την λειτουργία του, ούτε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας». Επιπλέον η κυρία Βούλτεψη επισήμανε «την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της επιστημονικής κοινότητας», ενώ όπως είπε «η διαρκής ενημέρωση εξασφάλισε την συναίνεση του λαού και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Βούλτεψη επισήμανε πως «στην Ελλάδα, όλοι πια γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την Δικαιοσύνη στη σκευωρία της NOVARTIS. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους κάποιοι πως κάθε προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας θα λαμβάνει απαντήσεις και θα πέφτει στο κενό».

©Πηγή: amna.gr

Loading