Σ. Βούλτεψη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ»

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Είναι υποκριτές”, δήλωσε η βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Απλά Επικίνδυνοι”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. Η κα. Βούλτεψη καυτηρίασε την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και μίλησε για την προκλητικότητα του Ταγίπ Ερντογάν.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Καταρχάς παριστάνει ότι αυτός έφτιαξε τις συμφωνίες για τους υδρογονάνθρακες και τους αγωγούς, τους οποίους πολέμησε λυσσαλέα. Για τον East Med έλεγε ότι κυνηγάμε χίμαιρες. Έλεγε ότι ο Σαμαράς είναι ντίλερ στο Ισραήλ, όταν πήγε να βάλει τις βάσεις για τον East Med. Μας φώναζαν “καμία σταγόνα αίμα για το πετρέλαιο”, και τώρα είναι τόσο υποκριτές που παριστάνουν ότι είναι αρχιτέκτονες”, ανέφερε η κα. Βούλτεψη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ, η κα. Βούλτεψη σημείωσε τα εξής: “Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είναι το αποκορύφωμα ενός διπλωματικού μαραθωνίου που αποσκοπεί στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και στην απομόνωση της Τουρκίας. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός. Ο δυτικός κόσμος, οι αραβικές χώρες και η Ρωσία έχουν καταδικάσει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, και φυσικά το επιστέγασμα όλων αυτών αναμένουμε να είναι η στήριξη εκ μέρους των ΗΠΑ και του προέδρου της χώρας. Η Τουρκία καταπατά το διεθνές δίκαιο”.

“Ο Ερντογάν προσπαθεί να υποκαταστήσει στη συνείδηση του τουρκικού λαού τον Κεμάλ Ατατούρκ”

Για τον προέδρο Τραμπ και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, η κα. Βούλτεψη τόνισε πως η πολιτική της Αμερικής δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τη στάση των Δημοκρατικών. “Οι ΗΠΑ έχουν μια συγκεκριμένη πολιτική. Η χώρα δεν έχει αλλάξει τόσο τη συμπεριφορά της, όσο θέλουν να παριστάνουν οι Δημοκρατικοί. Η κα. Νάνσι Πελόζι πρέπει να θυμάται ότι επί Δημοκρατικών έγιναν βομβαρδισμοί στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γιουγκοσλαβία”.

Ερωτηθείσα για τον Τούρκο πρόεδρο η κα. Βούλτεψη τοποθετήθηκε ως εξής: “Ο Ερντογάν προσπαθεί να υποκαταστήσει στη συνείδηση του τουρκικού λαού τον Κεμάλ Ατατούρκ. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται έναν αντίπαλο. Το επιχείρημα που προβάλλει τώρα, ότι η Ελλάδα θέλει να αποκλείσει την Τουρκία, είναι το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιούσε ο Νταβούτογλου. Εγώ έχω πει εδώ και καιρό ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την μετά Ερντογάν εποχή. Ο Νταβούτογλου αποσκοπεί να πάρει με το μέρος του τους Τούρκους, στους οποίους δεν αρέσει ο αυταρχισμός του Ερντογάν. Ο στόχος τους όμως είναι ο ίδιος. Θεωρούν ότι έχουν συμφέροντα στην περιοχή του Αιγαίου και υποστηρίζουν ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα”.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κας. Βούλτεψη εδώ:

Loading