«Ψήνεται» ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο

Όσο και αν στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τα σενάρια ανασχηματισμού είναι αντιπερισπασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές ομολογούν δια της… σιωπής τους ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο «ψήνεται» νέος ανασχηματισμός. Αυτήν τη φορά, σαρωτικός.

Οι φήμες πως ο πρωθυπουργός μελετά το ενδεχόμενο «φρεσκαρίσματος» του υπουργικού συμβουλίου τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Όλες οι πληροφορίες συνηγορούν ότι υπουργοί και υφυπουργοί θα κάνουν, κορωνοϊού και Τουρκίας επιτρεπόντων, ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι. Ουδείς, όμως, από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τι επακολουθήσει τον Σεπτέμβριο. Και σε πολλές περιπτώσεις το αινιγματικό τους χαμόγελο μαρτυρά περισσότερα από εκείνα που θέλει να κρύψει…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσεχές καλοκαίρι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα μετρά τουλάχιστον έξι μήνες κοινού βηματισμού και άρα θα υπάρχει σαφές δείγμα γραφής για κάθε μέλος του. «Όλοι κρίνονται διαρκώς», τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, στέλνοντας μήνυμα και σε εκείνους που κάθονται σε υπουργικές καρέκλες, αλλά και σε εκείνους που προσμένουν να ράψουν υπουργικό κοστούμι.

Ονοματολογίας το ανάγνωσμα…

Αμετακίνητοι θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετά τη στάση του στην Άγκυρα βλέπει τις πολιτικές του μετοχές να αυξάνονται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ στην πόρτα της εξόδου λέγεται πως βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μοιραία η συζήτηση περί ανασχηματισμού φέρνει στο τραπέζι και σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Μια κουβέντα την οποία ο πρωθυπουργός την ξορκίζει και ζητά να πράξουν το ίδιο όσοι εδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αν όλοι εκτιμούν πως το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες απομακρύνεται για το 2021, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για το 2022 όταν και συμπληρώνονται τρία χρόνια από τις εθνικές εκλογές του 2019. Άλλωστε, επί του παρόντος, δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν απειλείται και εξακολουθεί να διατηρεί διψήφια απόσταση ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Την αισιοδοξία του για το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε ο πρωθυπουργός

Loading