Προκάλεσε αντιδράσεις το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, οργισμένη επιστολή από ΕΣΗΕΑ

Την έντονη αντίδραση σύσσωμου του δημοσιογραφικού κόσμου προκάλεσε το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στοχοποιεί όλους τους δημοσιογράφους.

Στόχος του σποτ ήταν η αντιπολιτευτική κριτική προς την κυβέρνηση για τα χρήματα που δόθηκαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορονοϊού.

Η ΕΣΗΕΑ δεν άφησε το σποτ… αναπάντητο, στέλνοντας μια οργισμένη επιστολή στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες».

Αντιδράσεις και από δημοσιογραφικές παρατάξεις

Ταυτόχρονα, αντέδρασαν με ανακοινώσεις και κάποιες από τις δημοσιογραφικές παρατάξεις. Η «ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το κόμμα που ως κυβέρνηση έκλεισε το Mega, προσπάθησε να εξαφανίσει το ΔΟΛ, εξαθλίωσε το δημοσιογραφικό κλάδο και συναλλάχθηκε με εκλεκτούς του εργοδότες, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μιλά σε τηλεοπτικό του σποτ για ειδήσεις που εξαγοράζονται»

Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», από την πλευρά τους, σημειώνουν: «Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι καταδικάζουν το βίντεο που προσβάλει τους δημοσιογράφους και τους εμφανίζει να χρηματίζονται. Από τη πρώτη στιγμή ζητάμε διαφάνεια αλλά και τα κριτήρια επιλογής για την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα είναι για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι ο εύκολος στόχος».

Δείτε εδώ το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ:

Δείτε επίσης: Πέτσας: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ποσά στα ΜΜΕ

Loading