Πριν τη ΔΕΘ ο ανασχηματισμός εκτόνωσης

Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «κόβει μαχαίρι» τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, τόσο φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινώνονται πριν την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Βάσει αυτού του σκεπτικού ο ανασχηματισμός εκτόνωσης είναι κοντά.

Η αλήθεια είναι ότι εάν ήθελε, ο πρωθυπουργός θα φρόντιζε να κλείσει από νωρίς τη συζήτηση για την αναμόρφωση του κυβερνητικού επιτελείου. Το έπραξε, άλλωστε, όταν αναπτύχθηκε η κουβέντα περί πρόωρων εκλογών. Ενώ σε εκείνη την περίπτωση έβαλε ο ίδιος την… τελεία, στην προκειμένη περίπτωση αφήνει να συντηρείται η παραφιλολογία… Άρα, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Και υπό μια έννοια είναι απολύτως λογικό, δεδομένου ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τρόπους να αμβλυνθεί ο κλονισμός που υπέστη η κυβερνητική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Ο ανασχηματισμός στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ενδεδειγμένη λύση και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί θα υπηρετήσει τον στόχο της εσωκομματικής αποσυμπίεσης, αλλάζοντας την ατζέντα σε πολιτικό επίπεδο.

«Ζυγίζουν» την αντίδραση στους περιορισμούς

Στο Μέγαρο Μαξίμου «ζυγίζουν» την αντίδραση του κόσμου στους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τους ανεμβολίαστους.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στις ανακοινώσεις, συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
  

«Δεν είναι δυνατόν η πλειονότητα των πολιτών να πληρώνει βαρύ κοινωνικό, οικονομικό και υγειονομικό κόστος επειδή κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όπλο του εμβολίου που έχουν στη διάθεσή τους, πράγμα που δεν συνέβαινε πέρυσι γι’ αυτό λαμβάνονταν οριζόντια περιοριστικά μέτρα» τονίζουν χαρακτηριστικά.
 
Προσθέτουν, δε, ότι το σύστημα υγείας πρέπει να «απελευθερωθεί» από βαριές νοσηλείες που θα μπορούσαν να μην υφίστανται με τον εμβολιασμό, καθώς πάνω από το 90% των νοσηλευόμενων στις Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι ώστε να τεθεί στην υπηρεσία όλων των πολιτών που το έχουν ανάγκη.


«Ο καθένας κάνει την επιλογή του και ταυτόχρονα αναλαμβάνει το κόστος που συνεπάγεται η επιλογή αυτή. Δεν μπορεί ο εμβολιασμένος που έχει κάνει το χρέος του να πληρώνει για αυτούς που αρνούνται να το κάνουν, ούτε να μπαίνει σε περιορισμούς που δεν είναι αναγκαίοι γι’ αυτόν» εξηγούν στο Politic συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Επουλώνουμε ήδη τις πληγές μας – Fake news ότι τα δάση καίγονται για να μπουν ανεμογεννήτριες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading