Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα περιορίσει άλλες χώρες να χρησιμοποιούν την διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας

«Θέλουμε η συνεργασία αυτή να οικοδομείται αυστηρά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η Ρωσία δεν προτίθεται να περιορίσει άλλες χώρες να χρησιμοποιούν την διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις άλλες χώρες…όπου διατυπώνονται κάποιες ανησυχίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία αξιοποιεί ενεργά την διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας και γίνονται ακόμη και υποθέσεις ότι τάχα προσπαθούμε να περιορίσουμε κάποιες χώρες, αλλά αυτά όλα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν προτιθέμεθα να περιορίσουμε κανέναν. Πολύ περισσότερο, θέλουμε η συνεργασία αυτή να οικοδομείται αυστηρά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κατηγορήσει προηγουμένως τη Ρωσία ότι είχε απαιτήσει από ξένα πλοία να αιτηθούν άδεια διέλευσης για την περιοχή της Αρκτικής, όπως και από τους Ρώσους πλοηγούς να επιβιβάζονται στα πλοία, απειλώντας με χρήση βίας κατά των πλοίων που δεν θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αυτές.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading