Πέτσας: «Σταμάτησε στον Έβρο ο εκβιασμός της Τουρκίας»

Σε πλήθος θεμάτων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «Η Τουρκία προσπάθησε να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά ο εκβιασμός σταμάτησε στον Έβρο. Είχαμε πληροφορίες ότι από τότε προετοίμαζαν στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα. Το αργότερα είναι τώρα, όμως εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι για να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και θα κάνουμε τα πάντα. Όπως απέτυχε στον Έβρο, θα αποτύχει και κάθε άλλη προσπάθεια».

«Θα συνεχίσουμε τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης: «Θα συνεχίσουμε τη στήριξη των εργαζόμενων και των κλάδων που πλήττονται και τον Μάιο, αν χρειαστεί και τον Ιούνιο, δεν είναι εύκολο με το που ανοίξεις το μαγαζί σου να ανακτήσεις τον τζίρο. Υπάρχει μεταξύ άλλων η αναστολή στην καταβολή οφειλόμενων φόρων και εισφορών».

Για τη στήριξη των εποχικά απασχολούμενων στον τουρισμό σημείωσε: «Αφενός υπάρχει παράταση του μέτρου του επιδόματος των 800 ευρώ, προσαρμοσμένου σε μηναία βάση, αφετέρου το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE με το οποίο θα καταστεί εφικτό να μην είναι απότομη η μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων».

«Πυρά» εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Πέτσας κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «ΕΦ. ΣΥΝ» με τίτλο «Τι θα γινόταν,αν»: «ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρηματικότητα είναι έννοιες ασύμβατες, το έχουμε ζήσει τις ημέρες της διακυβέρνησης του. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στην Υγεία, έχουν ήδη προσληφθεί 3.840 άτομα. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για 4.000 προσλήψεις. Τόσα χρόνια γιατί δεν της έκανε ο κ. Τσίπρας. Όλα τα άλλα που αναφέρει ο κ. Τσίπρας είναι προσχηματικά. Ο κ. Τσίπρας λέει «τι θα γινόταν, αν…» ήταν εκείνος στην Κυβέρνηση. Αυτό αναρωτιόμαστε όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δώσει μεγάλα ποσά τους πρώτους μήνες. Μετά τι θα έκανε; Εμείς προχωράμε με σχέδιο, με εφεδρείες για τους επόμενους μήνες, ένα σχέδιο που αγκαλιάζουν με εμπιστοσύνη όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και οι αγορές».

Τα μέτρα για την εστίαση

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι υπάρχουν τρεις κομβικές ημερομηνίες πριν από την 1η Ιουνίου, τονίζοντας ότι «είναι εφικτό από τις 18 Μαΐου να επιτραπεί, μαζί με την ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα, η ελεύθερη μετακίνηση προς τα νησιά».

Και συμπλήρωσε: «Θα υπάρχουν και μέσα στα καταστήματα εστίασης τραπέζια, ιδίως κοντά στις πόρτες και στα παράθυρα, καθώς έχει σημασία ο αερισμός του χώρου. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα δεδομένα που αφορούν τα συνολικά τετραγωνικά του χώρου και τα άτομα, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης».

Κατευθυνόμενες οι συναθροίσεις σε πλατείες

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε κατευθυνόμενες τις πρόσφατες συναθροίσεις σε πλατείες: «Τίποτα δεν είναι αυθόρμητο, όλα είναι καλά οργανωμένα από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική. Κάποιοι θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι μας. Εάν επαναληφθεί, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση».

Τέλος, τόνισε για την υπόθεση της Marfin, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν έχουμε νεκρούς τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό, ποιοι είναι οι λόγοι που κρατούν μια πολιτική δύναμη να μην συμμετέχει σε μια πολιτική κίνηση ενότητας;».

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την Ημέρα της Ευρώπης

Loading